Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

                              ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
                            ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Στο κενό έπεσε η παντελώς αντεργατική επιλογή της δημοτικής αρχής να σύρει στα δικαστήρια 5 εργαζόμενους του Δήμου για την περιβόητη υπόθεση με τα οστά στο νεκροταφείο. 
Πέντε  συνάδελφοι αθωώθηκαν πανηγυρικά στις 25/5/2018 από το 3ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η διοίκηση του Δήμου διέσυρε για μήνες τους συναδέλφους και θα περιμέναμε να ζητήσει ένα συγνώμη από τους εργαζόμενους για την περιπέτεια που τους έβαλε. 
Η εξέλιξη της αθωωτικής  δικαστικής απόφασης δείχνει την προχειρότητα αλλά και την σκοπιμότητα της δίωξης η οποία ήθελε απλά και μόνο να ικανοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βγάλει την διοίκηση από την θέση των ευθυνών της. 

Η προχειρότητα της διοίκησης φάνηκε και από το γεγονός ότι ο Δήμος (δηλαδή οι δημότες) πλήρωσε 5.000 ευρώ σε εξωτερικό νομικό σύμβουλο ο οποίος εντέλει αποκλείστηκε από την διαδικασία καθώς δεν προσκόμισε στο δικαστήριο τα νομιμοποιητικά έγγραφα που του ανατέθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Επειδή το Σωματείο στήριξε σε αυτή την διαμάχη τους συναδέλφους με κάθε τρόπο, και ηθικά, και δόθηκαν οικονομικά ποσά (από το ταμείο του Σωματείου δηλαδή χρήματα των εργαζομένων) που άγγιξαν τα 5.000 ευρώ (όσα δηλαδή πήρε και ο δικηγόρος που δεν παρέστη), καλούμε την δημοτική αρχή να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων που δαπάνησαν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο σε όλη αυτή τη διαδικασία.
                                                 Το Δ.Σ .