Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ


                                                                        Νέα Φιλαδέλφεια  17/7/2018
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
                                            ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                 Τα ξημερώματα της Δευτέρας 16-7-18 ζήσαμε ακόμη ένα επεισόδιο της αντιπαράθεσης του Δήμου με  φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι αναίτια επιτέθηκαν σε δύο εργαζόμενους (έναν άνδρα και μια γυναίκα) οι οποίοι εκτελούσαν βραδυνή υπηρεσία φύλαξης των απορριμματοφόρων του Δήμου στο Άλσος, που – ως γνωστόν- φυλάσσονται εκεί μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της καθαριότητας.
Το συμβάν ξεκίνησε με  μεμονωμένο άτομο το οποίο είχε προσπαθήσει νωρίτερα να παραβιάσει ένα απορριμματοφόρο. Το ίδιο άτομο όταν έγινε αντιληπτό απο τους εργαζόμενους ξεκίνησε την επίθεση . Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλα άτομα (περίπου τέσσερις ) τα οποία είχαν στήσει καρτέρι και την κατάλληλη στιγμή περικύκλωσαν οργανωμένα τους εργαζόμενους και άρχισαν να τους προπηλακίζουν. Κάποιος «θερμόαιμος» μάλιστα αποπειράθηκε να πετάξει μια μπαριέρα (απο αυτά που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν τους δρόμους) προς την κατεύθυνσή τους, αλλά απωθήθηκε νε την παρέμβαση του εργαζόμενου. Αφού δεν τα κατάφερε με την μπαριέρα τελικά πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας που κρατούσε   με αποτέλεσμα να σπάσει το μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου τους και να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. Στη συνέχεια η ομάδα των φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε και χτύπησε τον άνδρα  εργαζόμενο προκαλώντας του  μώλωπες και αμυχές.
Επι τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν, ο αντιδήμαρχος κ. Ανεμογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανωλεδάκης Θ. ενώ τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μήνυση κατ΄αγνώστων.
Μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους (χαλασμένα, βρώμικα απορριμματοφόρα). Παρόλ΄αυτά όμως συνεχίζουν απρόσκοπτα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (αποκομιδή απορριμμάτων) , σεβόμενοι τους κατοίκους αυτής εδώ  της πόλης. Καθημερινά όμως, χωρίς να φταίνε ζουν έναν κλοιό πολέμου που τους περικυκλώνει όλο και περισσότερο με καθημερινή βία  που ασκούν φερόμενοι οπαδοί  σκορπίζοντας τον φόβο και  καταργώντας κάθε ατομική και εργασιακή ελευθερία.
ΚΑΛΟΥΜΕ

1.
Για μία ακόμα φορά την ΠΑΕ ΑΕΚ και την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ οι οποίες σε απαντητική τους επιστολή μας διαβεβαίωναν.... "ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε...." να νουθετήσουν  τους φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, προκειμένου να σταματήσουν τις επιθέσεις και τους εκφοβισμούς στους εργαζόμενους.
2. Για μία ακόμη φορά την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων.

3. Για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση - την Αποκεντρωμένη Διοίκηση -  την Περιφέρεια οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με μία Α.Ε. (ΠΑΕ ΑΕΚ) εφάρμοσαν τον νόμο γρήγορα και αποτελεσματικά, να πράξουν το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας

                                            ΤΟ Δ.Σ.