Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχεδόν σαράντα εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας παρακολούθησαν σε  ειδική τιμή εισιτηρίου  την παράσταση Ξύπνα Βασίλη του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία του  Άρη Μπινιάρη,  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» του κτιρίου Τσίλερ (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 Αθήνα).

Το έργο ήταν ένα καυστικό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, «ντυμένο» με τον πιο εύθυμο και εύσχημο τρόπο. Μια κωμωδία από τον αξεπέραστό  συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά για το παιχνίδι του χρήματος έναντι κάθε ιδεολογίας. Ο Δημήτρης Ψαθάς, πάντα αγαπητός στο θεατρικό και κινηματογραφικό κοινό του τόπου, σε μια διαχρονικά αποκαλυπτική και οξυδερκή σάτιρα. Η πένα του στηλίτευσε τους καιροσκοπισμούς φανατικών κάθε ιδεολογικοπολιτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία.

Ο Άρης Μπινιάρης, (σκηνοθέτης) πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, έφερε στη σκηνή την ατμόσφαιρα του ΄60 με διάθεση ευρηματική. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογράφησε το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μίλησε για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι. Φώτισε  μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι στην εξόρμηση αυτή αναπτύχθηκαν περισσότερο οι διαπροσωπικές σχέσεις των μελών μας, οι οποίες αποτελούν αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό δίκτυο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του ατόμου, ειδικότερα μέσα στο περιβάλλον εργασίας.