Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016 
Αριθμ. Πρωτ.: 98 


          Προς: Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 



 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα στους δρόμους, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς και ομάδες εργαζομένων ενάντια στην ασφαλιστική- συνταξιοδοτική εξαθλίωση που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Ήδη με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική ημέρα ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ όλων των Δημαρχείων αλλά και άλλων Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.( Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί, κλπ) από τις 10.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι. Επισημαίνουμε πως η Ομοσπονδία προσδιόρισε το ελάχιστο πλαίσιο της κινητοποίησης-κατάληψης. 

 Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. μπορούν με απόφασή τους, να επαναπροσδιορίσουν τα δημοτικά κτίρια που θα καταληφθούν αλλά και να προσαρμόσουν το χρόνο της κινητοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τα κατά τόπους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συνθήκες εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και ενημέρωση των εργαζομένων. 

 Η επιτυχία των κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την υπεράσπιση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

 Η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των εργαζομένων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την καθολική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τον κλάδο για την επιτυχία της 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει αποφασιστεί για την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016. Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας 
      Νίκος Τράκας                      Βασίλης Πετρόπουλος