Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Προς  την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι
Το Συντονιστικό των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στους δήμους, καθώς και μια σειρά σωματεία του κλάδου, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μας αποφασίσαμε στην ανοιχτή σύσκεψη - συνέλευση την Τρίτη 1 /12  την πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης στις 9 Δεκεμβρίου και  σε συνεννόηση με τις επιτροπές στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σας επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου με τις αποφάσεις μας.
Το πλαίσιο των αιτημάτων μας Σας είναι γνωστό. Διεκδικούμε:
·         Παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.
·         Απαιτούμε όλα  τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·         Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.
·         Μόνιμο προσωπικό  στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές- δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.
Στα πλαίσια αυτά ζητάμε από την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
1.      Την κάλυψη και συμμετοχή στην κινητοποίηση με την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους στα 5μηνα και στάση εργασίας για το υπόλοιπο προσωπικό από τις 11 έως την λήξη του ωραρίου την ίδια μέρα.
2.      Τη συνδιοργάνωση συγκέντρωσης στην Αθήνα και  στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε συνεννόηση με τα κατά τόπους σωματεία.

Ο αγώνας μας ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ενιαία εργασιακά  δικαιώματα είναι κοινός.

Αθήνα 3 Δεκεμβρίου  2015

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα Πεντάμηνα και Συμβασιούχων Αττικής
Email: sintonistiko.pentamina@gmail.com/ ergazomenoi.pentamina@gmail.com