Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Το Σωματείο μας ανακοινώνει την συμβολική κατάληψη του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ όπως και των υπολοίπων υπηρεσιών του ΔΗΜΟΥ, Κ.Α.Π.Η., παιδικών σταθμών, αμαξοστάσιο υπηρεσίας καθαριότητας, Τεχνική Υπηρεσία και Δημοτικού Νεκροταφείου, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όσο και απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας, θέλοντας να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και την κοινωνία γενικότερα. Είναι μία πρώτη προειδοποίηση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και στους αιρετούς που δείχνουν πρόθυμοι να επιβάλουν και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο του «νέου» «προοδευτικού» και «αριστερού» 3ου μνημονίου.
Ο μισθός, η σύνταξη, η υγειονομική μας περίθαλψη, η εργασία και τα αυτονόητα των συνταγματικών δικαιωμάτων μας, ουσιαστικά η ίδια η ζωή μας θα πάψουν να υπάρχουν.
Ήδη η πρόθεση κατάργησης των Β.Α.Ε., και οι χιλιάδες «ωφελούμενοι» συνάδελφοι της «κοινωφελής εργασίας» δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για τις προθέσεις και τους στόχους τους. Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων, των παιδικών σταθμών, της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, της ύδρευσης, των λιμανιών και των αεροδρομίων της πατρίδας μας φαντάζει ως αναπόφευκτη και μοναδική λύση στο αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει την οικονομία και την κοινωνία. Συνεχίζουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που αυξάνει την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το 3ο μνημόνιο θα γίνει η ταφόπλακα της κοινωνίας μας. Το πάγωμα όλων των πολιτικών που θα μπορούσαν να ξεκολλήσουν την οικονομία από τον βάλτο των "ανακεφαλοποιήσεων" και την προτεραιότητα στις πληρωμές των πιστωτών, μας δημιουργούν μια ζοφερή αίσθηση πνιγμού και αδιεξόδου. Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους καταρρέουν, τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό όπως και ο δρόμος των εκχωρήσεων – ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες με δραματικές συνέπειες για τους δημότες. Με ένα μοντέλο εργασιακών σχέσεων «φτηνών και ανακυκλώσιμων» εργαζομένων με καταστρατηγημένα στοιχειώδη δικαιώματα.
Στη λογική αυτής της μονόπλευρης πρακτικής απαντάμε αρχικά με αυτή την κίνηση ώστε όλοι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν και μέσα από γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την δική μας πρόταση. Μια πρόταση ενότητας με όλους τους κλάδους των εργαζομένων και όλα τα τμήματα της κοινωνίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τις νοικοκυρές, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους φοιτητές και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που θέλει να στρατευθεί σε κοινή πορεία, συνεννόηση και αγώνα για την επανατοποθέτηση του ανθρώπου στο κέντρο των πραγμάτων.
Δηλώνουμε ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ τα Β.Α.Ε., τα εργασιακά δικαιώματα στις άδειες, στη υγεία, στο ανθρώπινο ωράριο στην αξιοπρεπή αμοιβή, στις προσλήψεις νέου προσωπικού, στην δημόσια δωρεάν λειτουργία όλων των υπηρεσιών για τους πολίτες. Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες και απαιτούμαι την απαγόρευση των απολύσεων και την προστασία - υπογραφή Εθ. Συλ. Συμ. Ερ. για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Στηρίζουμε την κατάληψη του γενικού λογιστηρίου του κράτους για την αποτροπή της προσπάθειας της κατάργησης του καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) των υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων, όπως και την κατάληψη των Δημαρχείων ως αρχή μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. με κλιμάκωση τη μαζική συμμετοχή μας στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.


Σ υ ν α δ έ λ φ ι σ σ ε ς - σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι, ε ί μ α σ τ ε η π λ ε ι ο ψ η φ ί α, ε ί μ α σ τ ε ά ν θ ρ ω π ο ι, έ χ ο υ μ ε δ ί κ ι ο κ α ι π ρ έ π ε ι ν α τ ο
υ π ε ρ α σ π ι σ τ ο ύ μ ε ν ι κ ώ ν τ α ς τ η ν α δ ρ ά ν ε ι α, τ ο ν φ ό β ο, τ η ν α π ο γ ο ή τ ε υ σ η, τ η μ ι κ ρ ό τ η τ α κ α ι
τ η φ α υ λ ό τ η τ α.